Waldemar Torenstra

Lees hier alles over Waldemar Torenstra

Waldemar Torenstra

Op 29 maart 1974 is in Amsterdam Waldemar Torenstra geboren. Na zijn eindexamen VWO besloot hij dat hij Economie wilde studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Waldemar Torenstra voelde zich hier totaal niet thuis en maakte de opleiding niet af. Hij was een liefhebber van theater en wilde hierin verder groeien. Hij kreeg de kans om zich te ontwikkelen in producties als “Hamlet” en “De Grote Vriendelijke Reus”. Later speelde hij in toneelstukken als “Romeo & Julia” en “Midzomernachtdroom”. Naast theater begon de televisiewereld toch te trekken en maakte Waldemar Torenstra de overstap naar de televisie. Na een paar kleine gastrolletjes kreeg hij een aantal grote rollen te pakken in de televisiewereld.

 

Waldemar Torenstra op de televisie.

In 1990 begon Waldemar’s Torrenstra zijn eerste debuut op de televisie met een piep klein gastrolletje in Goede Tijden Slechte Tijden. Dit smaakte naar meer en hij besloot auditie te doen voor Onderweg naar Morgen. In 1999 speelde hij hier zijn eerste rol als Charles van Zuydwerk Beemster. In 2000 mocht hij opdraven voor een aflevering in Baantjer. In 2002 speelde hij een rol in de speelfilm Ja zuster, nee zuster. In 2005 kreeg Waldemar Torrenstra een vaste rol in de komedieserie: “De Band”. Tegelijkertijd speelde hij ook Rinus de Gier in de tv-serie “Grijpstra & De Gier”. In 2014 krijgt hij de hoofdrol te pakken in de nieuwe tv-serie “Divorce” geschreven door Linda de Mol. Door het succes van de serie komen er na verwachting nog meer nieuwe seizoenen aan van Waldemar Torenstra.

Presentatietalent van Waldemar Torenstra.

Naast acteur blijkt Waldemar Torenstra ook over presentatietalent te beschikken. In 2009 mag hij een maand lang “De Zomer Draait Door” presenteren. Dit is de zomerse variant van “De Wereld draait door”. In 2014 mocht hij ook de tv-serie “Het Koninkrijk” presenteren.