Jeroen Spitzenberger

Lees hier meer over Jeroen Spitzenberger in Divorce

Jeroen Spitzenberger

Jeroen Spitzenberger is geboren op 20 januari 1976 in Rotterdam. Oorspronkelijk is hij begonnen in het theater en heeft hij in diverse producties gespeeld. Hij studeerde in 1998 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Na zijn afstuderen speelde hij o.a. in Het Nationale Toneel en Toneelgroep Amsterdam. Naast zijn theaterwerkzaamheden speelde hij diverse rollen in films en tv-series. Bijna ieder jaar speelde hij een rol in een film na zijn afstuderen. Een aantal bekende films waarin hij speelde zijn “De Tweeling”, “Tirza”, “Süskind”, “Jackie” en “Mannenharten”.

 

 

Televisie carrière van Jeroen Spitzenberger.

De allereerste aanraking met de televisie van Jeroen Spitzenberger is een rolletje in Baantjer in 1999. In één aflevering kreeg hij een klein rolletje. Hierna mocht hij in 2002 nog een rolletje spelen in de film van Baantjer. Hierin speelde hij wel een andere rol dan in 1999. In de tv-serie “Lieve Lust” kreeg hij de kans om in 13 afleveringen het personage Wouter te spelen. In 2008 speelde hij een aantal afleveringen in Gooische Vrouwen. In verschillende tv-series mocht hij vervolgens een kleine rol spelen. Zo speelde hij een rol in “Sorry Minister” en “Bloedverwanten”. Zijn eerste grote vaste rol kreeg hij in de RTL 4 tv-serie “Divorce”. In deze tv-serie speelt hij voor vast de rol van Boudewijn Schaeffer.

De Nederlands Hugh Grant.

In de film “Alles is Liefde” speelde Jeroen Spitzenberger een belangrijke rol. Dankzij deze hoofdrol kreeg hij van de scenarioschrijfster Kim van Kooten de bijnaam: “De Nederlandse Hugh Grant”. Sinds zijn rol in de film is hij doorgebroken in de tv-serie en filmwereld. De acteur wist hierna diverse rollen te pakken te krijgen.