Dirk Zeelenberg

Lees hier alles over Dirk Zeelenberg in Divorce

Dirk Zeelenberg

Op 11 maart 1969 is Dirk Zeelenberg geboren in Rotterdam. Door zijn karakteristieke stemgeluid viel hij al snel op in het theater en later de filmwereld. Hij begon zijn carrière in de theaterwereld waar hij zich had aangesloten bij Toneelgroep Amsterdam. Samen met deze toneelgroep speelde hij in “Iphgeneia in Aulis” en “Voorjaarsontwaken”. Na diverse theaterrollen besloot hij de overstap naar de filmwereld te maken. Hij speelde in diverse tv-films en grote films. Voornamelijk in de tv-serie beleefde hij zijn grote doorbraak in de serie Divorce.

 

Films en tv-series.

Dirk Zeelenberg speelde in relatief onbekende films zoals “Laat maar zitten”, “Het laatste Glas Melk” en “De Boekverfilming.” Al snel deed hij ook audities voor tv-series waarbij hij zijn eerste grote rol te pakken had in All Stars. Eén seizoen lang speelde hij de rol van Bram. Een homofiele voetbal-aanvoerder die in het team van All Stars speelden. Verder speelde hij kleine rollen in de tv-serie “Russen”, “Costa!” en “Grijpstra & De Gier”. Hij speelde ook nog in een aantal spraakmakende films als “Allerzielen”, “De Hel van ’63”.

Divorce en Wouter.

Dirk Zeelenberg’s grootste doorbraak was in 2005 toen hij in de LOI reclame de nerdy Wouter speelde. In diverse reclamespotjes mocht hij de hoofdrol spelen. Door zijn optredens in de reclame brak hij definitief door en werd hij door Linda de Mol gevraagd voor haar nieuwe tv-serie “Divorce”. In “Divorce” speelt hij de hoofdrol als David Mendelbaum. Door zijn rol in Divorce is hij nog bekender geworden onder de rest van Nederland. Zo kreeg hij direct een filmrol aangeboden in de film: “Leve Boerenliefde”, “Toscaanse Bruiloft” en “Hartenstraat”. Daarnaast speelt hij nog regelmatig in een reclame zo is hij bijvoorbeeld de stem van “Zilveren Kruis” en speelt hij een rol in de BMW reclame als een stem.